January 2020 - Current Affairs Questions and Answers - Set - 01

This session provides the practice questions and answers of the January Month current affairs.

January 2020 - Current Affairs Questions and Answers - Set - 01

1. Which state won the Best State Award in cadaveric organ donation?

Answer: Tamil Nadu

2. Under which ministry FSSAI works?

Answer: Ministry of Health and Family Welfare

3. Which city police got the SKOCH award for cleanliness maintained in its station premises?

Answer: Chennai Police

4. What is distributed to meritorious students under Biju Sashaktikaran Yojana?

Answer: Laptop

5. Which country has fined Facebook for $1.6 million for improperly sharing user data?

Answer: Brazil

6. Which state launched the Anti Depredation Squads in forests to avoid human-wildlife conflicts?

Answer: Assam

7. Which state was ranked first in the Sustainable Development Goals Index 2019-20?

Answer: Kerala

8. Where is the Mitra Shakti 2019 located?

Answer: Aundh, Pune

9. Which railway station became the 5500th station of India to get free wifi facility?

Answer: Mahuamilan station, Jharkhand

10. Which country has withdrawn its threat to boycott the 2022 Commonwealth Games in Birmingham over Shooting's exclusion?

Answer: India

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
1