January 2020 - Current Affairs Questions and Answers - Set - 02

This session provides the practice questions and answers of the January Month current affairs.

January 2020 - Current Affairs Questions and Answers - Set - 02

1. Which country became the first country to make the entire Haj process digital?

Answer: India

2. Which country won the Christopher Martin-Jenkins Spirit of Cricket award for 2019?

Answer: Newzealand

3. Who is the new Controller General of Accounts?

Answer: Soma Roy Burman

4. Who is appointed as Senior Security Adviser in the Home Ministry?

Answer: K Vijay Kumar

5. Which country finished 2nd in the medal tally at 13th South Asian Games?

Answer: Nepal

6. In which country Typhoon Kammuri hit occurred?

Answer: Philippines

7. Who has become the new President of Mauritius?

Answer: Prithvirajsingh Roopun

8. Which spacecraft of NASA found the lander Vikram?

Answer: LRO

9. Which city will organize the 3rd Khelo India Youth Games?

Answer: Guwahati

10. Who joined the Indian Navy as its first woman pilot?

Answer: Shivangi

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0